zaterdag 1 maart 2008 om 20:00
Freethiel Stadion
0 - 7

Amai!!!

Voor Antwerp stond er vanavond een heel belangrijk duel op het programma. Met het bezoek aan ex 1ste klasser Beveren kon het bij winst inlopen op een rechtstreekse concurrent voor de eindronde. Winnen was ook levensnoodzakelijk, na de resultaten van vorig weekend die voor een achterstand van 4 en 5 punten op plaatsen 4 en 5 zorgden. Voor dit duel kon Warren Joyce niet rekenen op de geschorste Jelicic. Francesco Carratta kwam zo voor het eerst aan de aftrap. The great old moet dus winnen en trekt meteen in de aanval. Al in de eerste minuut kan Utaka op links doorgaan en voorzetten. Manga gaat onder de bal door waardoor de bal in de voeten van Carratta komt. De dubutant haalt uit met een prachtig gekruist schot in de hoek. 0-1! Enkele minuten later draait Pivaljevic een vrije trap maar nipt naast doel. De druk blijft aanhouden en Beveren krijgt enkele gele kaarten en vrije trappen tegen. Eén van die pogingen van Pivaljevic vliegt in de muur en komt dan bij Verbiest. Zijn schot scheert net niet de lat. In de 10de minuut ligt slecht wegwerken van Beveren aan de basis van een nieuwe kans voor Pivaljevic, maar hij trapt de bal over doel. Direct daarna een mooie actie en zuivere pas op Verbiest van Pivaljevic, maar de poging gaat via een Waaslandse rug in corner. Antwerp neemt dan wat gas terug, maar Beveren is niet bij machte om rood-wit pijn te doen. Het duurt dan ook tot het half uur wanneer Antwerp nog eens in de aanval trekt. De bal komt na een lange bal bij Utaka die hard uithaald. Deelkens redt knap. 2 minuten later komt een vrije trap van Verbiest via de muur bij Pivaljevic. De Servier trapt echter te centraal op doel. Kort daarna weer een scherpe vrije trap van Verbiest vanop links. De kopbal van Elejiko wordt met een reflex gesaved door Deelkens. 5 minuten voor rusten slecht terugspelen van Manga en Pivaljevic loopt er achter. Deelkens raakt ons spits en de ref fluit penalty en stuurt de keeper naar de douches. Utaka maakt rustig de 0-2! Kort voor rust de enige kans van Beveren in de ganse match. Manga haalt uit met een harde vrije trap. Ristovic tikt met 1 hand over doel. Als Beveren al de hoop had om nog iets terug te doen, dan wordt die al na 3 minuten de kop ingedrukt. Snoeckx laat zich als een miniem opzij zetten door Olguin waardoor hij alleen voor Piessens verschijnt. De jonge doublure van Deelkens mag zich al meteen een 2de keer omdraaien. 0-3! De volgende kans laat maar 5 minuten op zich wachten. Een hoekschop van Verbiest wordt door Olguin maar net over doel gekopt. Net na de 2de gele kaart voor Ladji mag Verbiest een vrije trap nemen. Aan de 2de paal neemt Utaka de bal in één tijd op de voet, maar zijn schot gaat voorlangs. Antwerp controleert en zet 20 minuten voor tijd nog eens een aanval op via de rechterflank. Gbarssin zet perfect voor en Olguin kan zijn 2de goal van de avond binnen koppen. 0-4! 5 minuten later weer een snedige aanval over de rechterflank. Dit keer met Glouftis. De griek zet goed voor en Verbiest kan van net buiten de 16 meter binnen trappen. 0-5! Glouftsis krijgt daarna zelf een mooie schietkans na goed afleggen van Olguin. Het schot gaat echter voorlangs. Meteen de start van een minuten lange belegering van het Wase doel. Utaka, Glouftsis, Verbiest en Slovic vinden echter Piessens en het doelhout op hun weg. Een minuut daarna ontsnapt Glouftsis op links en hij kan alleen op doel af. Via de binnenkant van de paal treft hij raak. 0-6! 8 minuten voor tijd levert Gbarssin weer een zuivere voorzet af. Dit keer kan Utaka de bal via de onderkant van lat binnenkoppen. 0-7! De belangrijke zege is een feit! Wat onze spelers vandaag lieten zien was van hoge kwaliteit. Beveren werd vanaf minuut 1 weggeblazen. Opmerkelijk was het geslaagde debuut van Carratta die sterk speelde op het middenveld. Antwerp zit nu volop in het spoor van de top 5 en de glansprestatie van vandaag laat het beste hopen voor de nabij toekomst. Peter Van Mieghem

Ploegopstellingen

1. Bart Deelkens 1. Predrag Ristovic 23. Yannick Aerts 2. Roel Van Hemert 3. Kristof Lardenoit 16. Ransford Addo 15. Andreas Manga 7. Bobsam Elejiko 11. Kwakye Oduro 20. Matthias Trenson 17. Mekeme Tamla Ladji 23. Francesco Carratta 7. Karel Snoeckx 3. Ray Fränkel 4. Diabis Diawarra 14. Spencer Verbiest 14. Sekou Ouattara 9. Darco Pivaljevic 21. Sandy Martens 99. Luciano Olguin 12. Ebrahima Sawaneh 11. Peter Utaka

1'Francesco Carratta
3'Andreas Manga
8'Mekeme Tamla Ladji
9'Kwakye Oduro
24'Roel Van Hemert
40'UIT: Yannick Aerts
IN: Glenn Piessens
40'Bart Deelkens
41'Peter Utaka (pen.)
45'Darco Pivaljevic
46'UIT: Andreas Manga
IN: Jordy Cathoir
48'Luciano Olguin
63'UIT: Ray Fränkel
IN: Marco Gbarssin
63'Mekeme Tamla Ladji
70'Luciano Olguin
72'UIT: Darco Pivaljevic
IN: Stavros Glouftsis
72'UIT: Francesco Carratta
IN: Slobodan Slovic
73'Spencer Verbiest
79'Stavros Glouftsis